- 2 Daun Salam
- 5 tl Roze Peperkorrels
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaamse bami op tafel.
- Kook de spaghetti in water en zout beetgaar.
- Snijd de uien fijn en pers de knoflook. Was de salamblaadjes en lontai.
- Snijd de laos in 3 schijven en snijd de selderij heel fijn.
- Verwarm de wok op vuur en bak de uien lichtbruin. Voeg dan de knoflook, lontai, laos en salamblaadjes toe. Voeg vervolgens de suiker en naar smaak zout toe.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de wok en bak telkens omscheppend. Voeg zoete ketjap toe tot het een mooie kleur krijgt. Strooi zwarte peper erover en voeg dan als laatste de fijngesneden selderij toe. Roer goed door totdat de selderij verdeeld is.
- Haal de lontai, salamblaadjes en laos eruit.
- De bamie is nu klaar.