Asperges met ham ei en botersaus

Asperges met ham ei en botersaus

Smulweb imageSmulweb

Asperges met ham ei en botersaus recept. Geniet van onze heerlijke asperges gecombineerd met ham en ei. De botersaus maakt dit gerecht helemaal af! Perfect voor een heerlijke lente maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Asperges met ham ei en botersaus op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek.
  2. Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar.
  3. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
  4. Snijd de ham fijn. Smelt de boter.
  5. Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal. Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges.
  6. Geef de gesmolten boter er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met ham