Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Als we het over comfortfood hebben dan past deze zuurkool ovenschotel perfect in het straatje. Een verrukkelijke maaltijd om lekker mee op te warmen tijdens de wintermaanden. Maak dit recept af met zijdezachte aardappelpuree.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 80 g à la minute aardappelpuree

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkool ovenschotel op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de rookworst in plakjes. Zet de zuurkool met de helft van de ui, kruidnagels, laurierblad en jeneverbessen met een laagje water op in een pan middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat vervolgens 30 minuten stoven op laag vuur. Verwarm daarna de oven voor op 175 graden.
  2. Verhit een pan en fruit de andere helft van de ui en de fijngehakte knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met paprikapoeder en zout. Voeg de spekjes en plakjes worst toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Maak de aardappelpuree klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken en doe de helft ervan in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met witte wijn en leg daarop het gehakt-worst-spekjes-mengsel. Doe daar weer de rest van de zuurkool op en vervolgens de aardappelpuree. Strooi als laatste de kaas erover.
  4. Bak de zuurkool ovenschotel in 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel