Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zandkoekjes (basisrecept) op tafel.
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en breek hierin een heel ei. Voeg nog een extra eidooier toe samen met de suiker en de vanillesuiker.
- Snijd dan de zachte boter in stukjes en voeg deze toe aan de kom. Kneed nu alles snel door elkaar en vorm een bal van het koekjesdeeg. Als er kruimels ontstaan, voeg je een heel klein beetje water toe. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik en steek er vormpjes uit. Vet de bakplaat in, leg de koekjes op de plaat en bak de koekjes in ongeveer een half uur gaar en knapperig in de oven.
- Laat de zandkoekjes goed afkoelen voordat je ze serveert.