Provencaalse steak met roergebakken haricots verts

Provencaalse steak met roergebakken haricots verts

Smulweb imageSmulweb

Provencaalse steak van de grillplaat met roergebakken haricots verts in kruiden-tomatensaus en sojasaus. De steaks hebben een knapperige buitenrand en een malse binnenkant. Leg ze op de groenten en laat smaken stralen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Tomatensap
  • 600 g Minute steak

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Provencaalse steak met roergebakken haricots verts op tafel.

  1. Pel de uien en de tenen knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen. Snijd de puntjes van de haricots verts eraf.
  2. Verwarm de grillplaat of de grillpan voor tot deze goed heet is. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook en de uipartjes even aan. Roerbak de paprika en haricots verts ca. 2 minuten mee.
  3. Voeg het tomatensap, de kruiden en de sojasaus toe en laat het geheel nog ca. 3 minuten sudderen en het vocht verdampen.
  4. Bestrijk de grillplaat of grillpan met olie en rooster de steaks in ca. 3-4 minuten bruin en vanbinnen rose, keer ze halverwege.
  5. Schep de roergebakken groenten op vier borden en leg de Provençaalse minute steaks erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Fruit