Champignonschotel gegratineerde

Champignonschotel gegratineerde

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke champignonschotel gegratineerd uit de oven met ei, wijn, boter, basilicum en kaas. Een verrassend lekker gerecht om te maken. Perfect voor wanneer je iets lekkers wilt maken dat niet al te veel tijd in beslag neemt.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Champignonschotel gegratineerde op tafel.

  1. Kook de eieren hard gedurende ca. 10 minuten. Koel ze af onder koud stromend water en pel ze.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Pel en snipper de ui. Was de champignons.
  4. Breng in een pan ui en wijn aan de kook. Voeg de champignons toe en laat ze met de deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes koken. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  5. Laat het wijnmengsel op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
  6. Prak intussen de eieren fijn met een vork.
  7. Voeg aan het wijnmengsel toe: ei, boter, basilicum, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit. Knip de peterselie erboven fijn. Blijf roeren tot de boter is gesmolten.
  8. Verdeel de champignons over de bodem van een ovenschaal. Schep het ei/wijnmengsel eroverheen. Verdeel de kaas eroverheen.
  9. Bak de schotel in het midden van de oven ca. 15 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel