- 100 g Geraspte kaas Parmezaanse
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Paddestoelen-risotto op tafel.
- Breng 3 dl water aan de kook, neem van het vuur af en laat de paddestoelen hierin 30 minuten weken.
- Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook ze 5 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
- Snijd de champignons in plakjes. Giet de asperges af en bewaar ze tot gebruik. Snipper de sjalotjes en fruit ze samen met de knoflook in 4 el olie.
- Voeg de rijst toe en laat het al roerend in 3-4 minuten glazig bakken.
- Voeg al omscheppend steeds wat van de bouillon en wijn toe, zodat de rijst de kans krijgt om het vocht steeds op te nemen (dit duurt ongeveer 20 minuten).
- Voeg na 15 minuten de paddestoelen met het weekwater, de champignons en de asperges toe en laat het zachtjes meestoven.
- Schep vlak voor het einde de room erdoor en serveer de risotto met de kaas.