Paddestoelen-risotto

Paddestoelen-risotto

Smulweb imageSmulweb

Deze romige paddestoelenrisotto is een heerlijke mix van asperges, champignons, bouillon, wijn en Parmezaanse kaas. Zoals bij elke risotto, vergt de bereiding wat tijd en aandacht, maar het is het waard!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Paddestoelen-risotto op tafel.

  1. Breng 3 dl water aan de kook, neem van het vuur af en laat de paddestoelen hierin 30 minuten weken.
  2. Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook ze 5 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Giet de asperges af en bewaar ze tot gebruik. Snipper de sjalotjes en fruit ze samen met de knoflook in 4 el olie.
  4. Voeg de rijst toe en laat het al roerend in 3-4 minuten glazig bakken.
  5. Voeg al omscheppend steeds wat van de bouillon en wijn toe, zodat de rijst de kans krijgt om het vocht steeds op te nemen (dit duurt ongeveer 20 minuten).
  6. Voeg na 15 minuten de paddestoelen met het weekwater, de champignons en de asperges toe en laat het zachtjes meestoven.
  7. Schep vlak voor het einde de room erdoor en serveer de risotto met de kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Rijst Bakken Soep