Hollandse appeltaart

Hollandse appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieke Hollandse appeltaart is perfect voor bij de koffie of thee. Het deeg wordt lekker bros en bevat kaneel, de vulling vol sappige appels. Tijdens het bakken in de oven verspreidt de geur van warme appeltaart zich door het huis.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollandse appeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en meng hier 1 eetlepel kaneel door.
  3. Klop in een beslagkom de 250 g boter, suiker (met 1 eetlepel kaneel erdoor), vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en mix tot het deeg een bal vormt. Vervang de gardes van de mixer eventueel halverwege door deeghaken.
  4. Bekleed de springvorm met de helft van het deeg en houd de rest achter. Doe de appels in de springvorm. Rol het achtergehouden deeg met een deegroller uit tot een lap van een 1/2 cm dik en snijd er 8 stroken uit van 1 1/2 cm breed en 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm.
  5. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling. Leg de lange strook langs de rand van de springvorm. Klop het andere ei los en bestrijk met het kwastje de stroken en de rand.
  6. Laat de taart een half uur op 180 graden bakken in het midden van de oven en schakel dan de oven terug naar 150 °C. Blijf wel opletten, wordt de bovenkant te bruin dek deze dan af met wat aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart