Bami- of nasischijfbal

Bami- of nasischijfbal

Smulweb imageSmulweb

De perfecte snack voor tijdens de borrel: zelfgemaakte bami- of nasischijfbal. Gemaakt van afgekoelde rijst, kruiden, bouillon en paneermeel voor een lekkere bite. Even frituren en serveren met een lekkere dipsaus en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bami- of nasischijfbal op tafel.

  1. Zorg ervoor dat de rijst afgekoeld maar niet heel koud klaarstaat. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Smelt boter in een pan en voeg bloem toe. Laat dit even garen. Voeg dan voorzichtig en beetje bij beetje de bouillon (water met blokje) toe. Zorg dat dit een mooie homogene massa wordt en voeg vervolgens wat sambal en ketjap toe voor de smaak. Laat dit ook weer even garen. Voeg de nasi toe en laat het geheel even garen (het hoeft niet te koken).
  3. Laat het afkoelen (ongeveer een uur) en maak er dan ballen, kroketten of schijven van.
  4. Haal de ballen, kroketten of schijven eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  5. Laat het geheel afkoelen in de koelkast of leg het een nacht in de diepvries zodat het een goed geheel wordt.
  6. Verwarm de frituurpan voor op 180°C en bak de ballen, kroketten of schijven mooi goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Noedels Bami