Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijk kaas en ham pasteitje voor lunch op tafel.
- Maak eerst het pasteitje. Doe 1 vel bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
- Plaats een plakje ham op de bladerdeeg, doe dit zo dat er een 1cm rand zonder ham is. Bestrijk de ham lichtjes met korrelmosterd.
- Leg er vervolgens een plakje kaas overheen, en leg als laatste een plakje ham over de kaas.
- Maak de binnenranden van het bladerdeeg klam en plaats een 2e vel bladerdeeg op de vulling. Druk de bladerdeegvelletjes goed dicht tegen elkaar aan.
- Bestrijk het bladerdeeg met het eidooier-mengsel en bak bij 200 graden het pasteitje circa 20 minuten tot het pasteitje gaar en mooi van kleur is.
- Begin vervolgens aan de salade. Meng geschaafde kool, geraspte wortel, fijn gesneden lente-ui en groene peper door elkaar in een kom. Meng de Chinese rijstazijn, suiker en zout door elkaar in een andere kom om dressing te maken. Meng de dressing door de salade.
- Snijd, wanneer het pasteitje klaar is, het pasteitje diagonaal van hoek tot hoek door het midden.
- Serveer warm met de salade.