Heerlijk kaas en ham pasteitje voor lunch

Heerlijk kaas en ham pasteitje voor lunch

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kaas en ham pasteitje gevuld met geschaafde kool, geraspte wortel, fijn gesneden lente-ui en groene peper. Geserveerd met een frisse salade met Chinese rijstazijn dressing.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijk kaas en ham pasteitje voor lunch op tafel.

  1. Maak eerst het pasteitje. Doe 1 vel bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
  2. Plaats een plakje ham op de bladerdeeg, doe dit zo dat er een 1cm rand zonder ham is. Bestrijk de ham lichtjes met korrelmosterd.
  3. Leg er vervolgens een plakje kaas overheen, en leg als laatste een plakje ham over de kaas.
  4. Maak de binnenranden van het bladerdeeg klam en plaats een 2e vel bladerdeeg op de vulling. Druk de bladerdeegvelletjes goed dicht tegen elkaar aan.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met het eidooier-mengsel en bak bij 200 graden het pasteitje circa 20 minuten tot het pasteitje gaar en mooi van kleur is.
  6. Begin vervolgens aan de salade. Meng geschaafde kool, geraspte wortel, fijn gesneden lente-ui en groene peper door elkaar in een kom. Meng de Chinese rijstazijn, suiker en zout door elkaar in een andere kom om dressing te maken. Meng de dressing door de salade.
  7. Snijd, wanneer het pasteitje klaar is, het pasteitje diagonaal van hoek tot hoek door het midden.
  8. Serveer warm met de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Vlees Lunch