Pittige pilav met kip

Pittige pilav met kip

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige pilav met kip, perziken, ketjap, sambal en tomatenpuree is gegarandeerd een succes. Laat alles sudderen en je krijgt een smakelijk resultaat. Serveer de pilav met rijst en gemengde salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige pilav met kip op tafel.

  1. Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan.
  2. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.
  4. Voeg nu 4 eetlepels Ketjap Manis en 1 theelepel sambal toe en meng goed.
  5. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe. Meng alles zorgvuldig door.
  6. Laat alles nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en laat dit staan met het deksel op de pan.
  7. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
  8. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan.
  9. Serveer de pittige pilav met de rijst en een gemengde salade. Ingrediënten: - 350 gram kipfilet, in stukjes gesneden - 4 uien, gesnipperd - 1 blik perziken op siroop - 4 eetlepels Ketjap Manis - 1 theelepel sambal oelek - 1 blikje tomatenpuree - 1 pak snelkookrijst - Gemengde salade (ook kant-en-klaar te koop in het koelvak van uw winkel) Bereiden:
  10. Volg het bovenstaande stappenplan
  11. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte