- 1 tl Mirin / Rijstwijn
- 1 tl Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Shanghai noodles op tafel.
- Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 cm en marineer de kip 20 minuten in de sojasaus, zout en peper. Snijd de kool in kleine stukjes en snipper de ui en knoflook. Kook de noedels in een grote pan beetgaar, giet af en spoel af met koud water. Meng de noedels ze met de sesamolie.
- Verhit in een zware koekenpan of wok 2,5 eetlepels olie op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit kort aan. Voeg de kipblokjes toe en bak tot ze wit en bijna gaar zijn. Haal ze uit de wok.
- Verhit weer 2 eetlepels olie in de pan. Voeg de kool toe en roerbak 2 minuten. Breng op smaak en haal uit de wok.
- Verhit 1,5 eetlepels olie in de wok. Voeg de noedels toe en roerbak snel om ze te bedekken met de olie en te voorkomen dat ze aanbakken. Voeg de hoisinsaus toe en meng goed met de noedels. Breng op smaak, voeg de kip en kool toe, roer om en serveer de Shanghai noodles direct.