Bruine bonen met spek in mosterdsaus

Bruine bonen met spek in mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de traditionele smaak van ons ouderwetse gerecht in een nieuw jasje. We gebruiken spek, mosterd en laurierblad om deze bruine bonen extra op smaak te brengen. Giet een glas wijn in en geniet van die heerlijk zoetzure smaak in het zonnetje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bruine bonen met spek in mosterdsaus op tafel.

  1. Snijd de speklapjes in kleine reepjes of blokjes.
  2. Doe een beetje boter in de pan en bak hierin de spek gaar en bruin.
  3. Snijd ondertussen de uien grof in blokjes en gooi deze erbij zodra de spek een beetje kleur krijgt. Laat dit staan tot de spek lekker bruin is.
  4. Open de blikken met bonen en voeg deze met vocht toe.
  5. Voeg 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel mosterd en suiker naar smaak toe en roer alles door elkaar.
  6. Prik vervolgens 2 kruidnagels in 1 laurierblad (doe dit bij ze allebei) en roer ze voorzichtig onder de bruine bonen.
  7. Laat dit 10 tot 20 minuten staan zodat de saus even in kan trekken.
  8. Haal de laurierbladen met kruidnagel eruit en serveer de bonen in een diep bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen