Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bruine bonen met spek in mosterdsaus op tafel.
- Snijd de speklapjes in kleine reepjes of blokjes.
- Doe een beetje boter in de pan en bak hierin de spek gaar en bruin.
- Snijd ondertussen de uien grof in blokjes en gooi deze erbij zodra de spek een beetje kleur krijgt. Laat dit staan tot de spek lekker bruin is.
- Open de blikken met bonen en voeg deze met vocht toe.
- Voeg 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel mosterd en suiker naar smaak toe en roer alles door elkaar.
- Prik vervolgens 2 kruidnagels in 1 laurierblad (doe dit bij ze allebei) en roer ze voorzichtig onder de bruine bonen.
- Laat dit 10 tot 20 minuten staan zodat de saus even in kan trekken.
- Haal de laurierbladen met kruidnagel eruit en serveer de bonen in een diep bord.