Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittig zoete andijvieschotel met chorizo (lekker slank) op tafel.
- Als je geen gesneden andijvie gebruikt: Snijd de andijvie in reepjes, was het en laat het goed uitlekken. Ui en knoflook pellen en snipperen. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar.
- Verhit olie in een wok. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak vervolgens de sambal even mee en voeg de andijvie toe. Roerbak het geheel plm. 5 minuten.
- Doe de andijvie in een vergiet en laat het goed uitlekken. Breng het op smaak met peper, zout en eventueel de fijngesneden gember. Bind de andijvie eventueel met maïzena en doe het in de ovenschaal.
- Stamp de goed uitgestoomde aardappelen fijn met een klontje boter. Verdeel de aardappelen over de andijvie in de ovenschaal.
- Verdeel de plakjes chorizo over de aardappelen en zet de schaal even onder de grill. Als je het gerecht van tevoren maakt, zet de schaal dan plm. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.