8 x fantastische pesto

8 x fantastische pesto

Smulweb imageSmulweb

8 x fantastische pesto, van klassieke genovese tot Siciliaanse pesto met tomaten en versgemalen peper. Maal met de vijzel of in de keukenmachine. Heerlijk bij pastagerechten en om mee te variëren.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke 8 x fantastische pesto op tafel.

  1. Stamp in de vijzel de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum en de Parmezaanse kaas fijn tot je een egaal mengsel hebt. Of doe alles in de keukenmachine.
  2. Doe het mengsel hierna in een kom en voeg de olie beetje bij beetje al roerend erbij. Voeg zout toe naar smaak (let op: de Parmezaanse kaas is van zichzelf al vrij zout).
  3. Voor KORIANDERPESTO MET CASHEWNOTEN: vervang de pijnboompitten met geroosterde cashewnoten en de basilicum met verse koriander. Je kunt van de koriander zowel de blaadjes als de stelen gebruiken.
  4. Voor MUNT-PETERSELIEPESTO MET AMANDELEN: vervang de pijnboompitten door gepelde, geroosterde amandelen. Vervang de basilicum door 30 gr munt en 30 gr peterselie.
  5. Voor GROENE OLIJVENPESTO: voeg bij het basisrecept 50 gr ontpitte groene olijven toe en doe deze in de keukenmachine voor een glad mengsel.
  6. Voor PESTO MET ZONGEDROOGDE TOMAATJES: voeg aan het basisrecept 100 gr zongedroogde tomaatjes toe en vervang een kwart van de extra vergine olijfolie door de olie van de tomaatjes. Doe alles in de keukenmachine voor een glad mengsel.
  7. Voor WALNOTENPESTO MET SPAANSE PEPER: vervang de pijnboompitten door walnoten en voeg 1 fijngesneden, vers, rood Spaans pepertje toe aan het basisrecept. De keukenmachine zorgt voor een egaal geheel.
  8. Voor RUCOLAPESTO MET KAPPERTJES: vervang de pijnboompitten door walnoten. Vervang de basilicum door verse rucola en voeg 2 eetlepels kappertjes toe. Doe alles in de keukenmachine om het egaal te krijgen.
  9. Voor SICILIAANSE PESTO: voeg bij het basisrecept 2 verse tomaten (ontpit), 100 gr verse ricotta en wat versgemalen peper toe. Doe alles in de keukenmachine en laat goed draaien (voor de velletjes van de tomaten) tot een egaal mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen