- 40 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bolognese saus (traditioneel) op tafel.
- Hak rauwe ham, wortel, bleekselderij en ui fijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hakmolen.
- Verhit olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en bak het groente/hammengsel op hoog vuur lichtbruin terwijl je voortdurend roert. Schep het mengsel uit de pan in een zeef om overtollig vocht en vet te laten uitlekken.
- Doe boter in de pan en voeg tartaar en ontbijtspek toe als de boter bruin begint te kleuren maar nog niet heet is. Roer het gehakt los met een vork of houten spatel. Giet de melk in de pan totdat het geheel is opgenomen en verdampt. Voeg dan de wijn toe en roer tot deze vloeistof ook is opgenomen in het vlees en de groenten.
- Doe de groenten terug in de pan, giet de bouillon erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Breng aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat de saus op het allerlaagste pitje (eventueel met vlamverdeler) minstens twee uur heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om.
- Proef aan het eind of er zout bij moet en voeg eventueel room toe voor een mildere smaak en iets meer vloeibaarheid. Als je de saus in lasagne wilt gebruiken, laat dan de room weg.