Preistamppot met kruidenboter champignons en spekreepjes

Preistamppot met kruidenboter champignons en spekreepjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke stamppot met prei, champignons en spekreepjes, waarbij de kruidenboter de toevoeging is die de stamppot helemaal afmaakt. De geraspte kaas maakt het gerecht af door de stamppot romig en vol van smaak te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Preistamppot met kruidenboter champignons en spekreepjes op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Ontpit de aardappels. Maak de prei schoon, was deze en snijd deze in ringetjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in schijfjes.
  2. Kook de aardappelen en prei gaar. Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons in hetzelfde vet.
  3. Stamp de aardappelen fijn tot puree met wat melk en de kruidenboter. Voeg de prei toe en daarna de spekreepjes en champignons.
  4. Voeg als laatste de geraspte kaas toe naar smaak. Zet de pan terug op het vuur en laat de kaas er even doorheen smelten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Zuivel Groente Paddenstoelen Kruidenboter Champignons