Marokkaanse kippensoep met kikkererwten

Marokkaanse kippensoep met kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Met deze Marokkaanse kippensoep met kikkererwten waan je je helemaal in Marrakesh! Het is een verrukkelijke soep boordevol met kruiden zoals kaneel, saffraan en koriander. Een eetlepel probeert en je kan niet meer zonder deze Marokkaanse kippensoep!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 6 Kipkarbonade
  • 400 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marokkaanse kippensoep met kikkererwten op tafel.

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 sec. mee.
  2. Voeg de knolselderij, tomatenblokjes met sap, kaneel, peterselie, koriander, komijn en saffraan toe. Leg de kipkarbonades erbij en schenk er 1 1/2 l. heet water bij.
  3. Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat met deksel schuin op de pan ca. 40 minuten koken.
  4. Neem de kipkarbonades uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Voeg de kikkererwten aan de soep toe.
  5. Haal het kippenvlees van de botjes af en snijd het in stukjes. Doe het vlees terug in de pan en breng de soep op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Kikkererwt