Rosies veganistische curry

Rosies veganistische curry

Smulweb imageSmulweb

Rosie's veganistische curry met linzen, pompoen, bloemkool en sperziebonen. De kruidige saus is gemaakt van tomaten, verse koriander, chilipeper, gember en knoflook en heeft een vleugje kaneel. Lekker met rijst of naanbrood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 butternutpompoen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rosies veganistische curry op tafel.

  1. Verhit een pan met dikke bodem op een matig hoog vuur. Doe de olie, uien, chilipepers, gember en knoflook in de pan. Bak alles 4-5 minuten tot de uien zacht en glazig beginnen te worden.
  2. Doe alle gedroogde kruiden erbij en roer alles goed om. Bak het mengsel nog 4-5 minuten en voeg dan de tomatenpuree, een flinke snuf zout en het kaneelstokje toe. Roer goed. Voeg de tomaten en de linzen toe, draai het vuur lager en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  3. Doe de groenten erbij (die het langst moeten koken eerst). Begin met de pompoen en kook het mengsel 10-15 minuten, voeg dan de bloemkool toe en kook nog eens 15-20 minuten. Voeg ongeveer 125 ml water toe als het te droog wordt en breng het mengsel weer aan de kook.
  4. Doe net voor het serveren de sperziebonen erbij en kook ze net zacht. Voeg de koriander toe, breng op smaak en voeg citroensap toe. Roer goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry