Indiase tomaten chutney

Indiase tomaten chutney

Smulweb imageSmulweb

Tangy en spicy. Deze zelfgemaakte Indiase tomaten chutney heeft smaken waar je niet genoeg van krijgt. Gecombineerd met naan, samosa's of als toevoeging aan elk gerecht.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indiase tomaten chutney op tafel.

  1. Verhit de olie in een pan en voeg de asafetida, mosterdzaad en komijnzaad toe. Zodra ze beginnen te springen, voeg je de laurierblad, paprikapoeder en kurkuma toe.
  2. Voeg tomaten en groene pepers toe en laat het mengsel voor ongeveer 8 minuten op niet te hoog vuur met deksel op de pan koken. De tomaten moeten zacht zijn, maar nog steeds in blokjes.
  3. Meng maïzena met 2 eetlepels water en maak er een iets verdikte chutney van.
  4. Laat de chutney nog even doorkoken en voeg dan de koriander toe. Kook verder voor 2 minuten met deksel op de pan.
  5. Maak de chutney op smaak met zout, peper en suiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen