Hartige taart met ananas en kaas

Hartige taart met ananas en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een onverwachte combinatie van ingrediënten: een hartige taart met ananas en kaas. De prei en ananas in de vorm schenken met het mengsel van ei en crème fraîche maken de taart smeuig en kruidig. De geraspte kaas op de taart tot slot zorgt voor een heerlijk hartig karakter. Bak de taart op 180ºC.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met ananas en kaas op tafel.

  1. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote vierkante lap. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Meng de eieren met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bekleed een dichte springvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Doe de prei en de ananas in de vorm en zorg dat u wat stukjes ananas overhoudt. Schenk het eimengsel erover en leg de rest van de ananas erop.
  5. Rasp de kaas en bestrooi de taart hiermee.
  6. Bak de taart in 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken