Zuurkoolschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolschotel met ananas en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel met zuurkool, ananas, rozijnen en aardappelpuree. Kruiden met nootmuskaat, kerrie, peper en zout naar smaak. Afgetopt met kaas en 20 minuten afgebakken in de oven. Een smaakvol gerecht met een goed gevuld karakter.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel met ananas en rozijnen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de aardappelen schoon, schillen is niet noodzakelijk, en kook ze in een ruime hoeveelheid water tot ze gaar zijn.
  3. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Verspreid de zuurkool egaal in de schaal (dit gaat heel goed met twee vorken). Verdeel hierover de rozijnen en in stukjes gesneden ananas.
  4. Wanneer de aardappels gaar zijn: giet ze af, en maak een puree. Giet hiertoe een scheut melk bij de aardappels, voeg een klontje boter toe en nootmuskaat, kerrie, peper en zout naar smaak. Stamp met een pureestamper tot je een egale puree krijgt.
  5. Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool in de ovenschaal. Leg plakjes kaas over de puree, of strooi er geraspte kaas overheen.
  6. Zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel