Indiase kipkerrie met kokosmelk

Indiase kipkerrie met kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de kruidige Indiase kipkerrie met kokosmelk waarvan het vlees van het bot valt, geserveerd met gekookte rijst of vers naanbrood. Breng smaak aan kippendelen met o.a. kardemom, komijn en chilivlokken. Een unieke combinatie met ingrediënten zoals gember, venkel- en steranijs maken de smaakbeleving compleet.

120 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indiase kipkerrie met kokosmelk op tafel.

  1. Breng kippendelen op smaak met zout en peper. Bak de kip aan alle kanten mooi bruin in olijfolie in een koekenpan en doe de kippendelen in een stoofpan.
  2. Bak uien in het bakvet tot ze lichtbruin zijn. Voeg knoflook toe en fruit tot de knoflook zacht is.
  3. Voeg de geelwortel, kardemom, gember, koriander, venkel, steranijs, komijn en chilivlokken toe aan het uienmengsel. Bak alles 3 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg nu de tomaten, citroensap en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de masala saus bij de kip en stoof op zacht vuur gedurende 1 tot 1,5 uur totdat de kip van het bot valt.
  6. Doe de kip op een serveerschaal en garneer met korianderbladeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Zuivel