Komkommerbakjes met thaise biefstuksalade

Komkommerbakjes met thaise biefstuksalade

Smulweb imageSmulweb

Een Thaise biefstuksalade in een komkommerbakje brengt het ultieme vorstelijke gevoel bij jou thuis. Heerlijk mals vlees met munt, koriander, limoenrasp en ui, ingesloten in een stevig komkommerbakje. Dit recept is perfect voor een snack en geeft een exotische smaak aan jouw zomergerechten!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Komkommerbakjes met thaise biefstuksalade op tafel.

  1. Snijd de uiteinden van de ongeschilde komkommer. Snijd de komkommer in plakjes van 3 cm. Lepel het zaad eruit maar laat een bodem achter.
  2. Verwarm het grillpannetje. Wrijf het vlees in met de olie, peper en zout. Bak het vlees rosé in ca 1 1/2-2 min. per kant, afhankelijk van de dikte. Laat het vlees 5 min. rusten en snijd dan tegen de draad in, in dunne plakjes. Snijd elk plakje in blokjes en doe die in een kom.
  3. Voeg de ui, munt, limoenrasp en koriander toe en schep alles goed door elkaar. Meng vissaus, limoensap, chilipeper en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel bij het vlees en schep alles goed door elkaar.
  4. Vul elk komkommerbakje met de biefstuk salade. Garneer met de noten en de korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Biefstuk salade