Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Appelkomkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade op tafel.
- Schil de appel en snijd er rondom plakjes vanaf. Snijd deze plakjes in gelijke blokjes. Schil de komkommer en snijd deze in plakjes en vervolgens ook in blokjes. Vermeng de blokjes appel en komkommer.
- Maak van de walnoot- of olijfolie, azijn, suiker, zout en peper een dressing en meng deze door de salade. Breng op smaak.
- Voor een maaltijdsalade kan de appel/komkommersalade naar wens worden aangevuld met gemengde sla of ijsbergsla, een fijngesnipperd sjalotje, geroosterde pijnboompitten of sesamzaad, feta of blokjes kaas, seizoenfruit in stukjes, heel fijn gesneden witlof en plakjes banaan, koud gekookte krieltjes en Provençaalse kruiden.
- Garneer met partjes hard gekookt ei. Afhankelijk van de toevoegingen, pas de hoeveelheid dressing aan.