Really good hamburgers

Really good hamburgers

Smulweb imageSmulweb

Sappige en smakelijke hamburgers, gourmet-style! Met uitgebakken knapperige bacon, ui, sla en tomaat op een zacht opengesneden broodje met kruidige saus. Maak ze naar wens af met kaas!

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Tomatensap
  • 15 g Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Really good hamburgers op tafel.

  1. Steek de BBQ aan, bij voorkeur een afsluitbare, met een direct en indirect verhittingsgedeelte. Heb je alleen een open BBQ maak de burgers dan wat dunner. Ik ga nu verder met de beschrijving voor een afsluitbare BBQ. Je hebt nog 45 minuten ....
  2. Bak de plakken bacon uit tot echt crispy en drain ze op keukenpapier. Breek ze in kleine stukjes als ze goed droog en crispy zijn. (als je een bacon burger wil moet je extra bakken en strips achterhouden)
  3. Doe het gehakt, de bacon-stukjes en het ei (wel ff tikken hè) in een kom. Kruid het mengsel met genoeg zout (niet te voorzichtig), vers gemalen peper, de tomatensap en een scheutje worcestershire-saus. Kneed en meng het geheel goed met de handen.
  4. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en maak er mooie, dikke burgers van. Sla ze niet te plat en druk ze niet te compact. (minimaal 2,5 cm dik) Kras de burgers met een mes aan beide kanten in, dit voorkomt dat ze opbollen tijdens het grillen! Leg ze op kamertemperatuur weg.
  5. Snijd de ui in mooie dikke plakken en leg ze op een schaaltje met de boter. Snijd de tomaten in mooie dunne plakken, leg ze uit op keukenpapier, strooi wat zout op beide zijden en dep de uitlekkende sappen weg. Leg de tomaten en de sla-blaadjes in een schaal, klaar voor gebruik. Zet de skillet op de hete grill en bak de uien-ringen in de boter snel bruin. Zet de pan nu op het indirecte deel.
  6. Leg de burgers op het directe deel (niet aandrukken), en sluit de grill. Schroei ze snel dicht en laat ze 2-3 minuten lekker bakken. Flip de burgers en sluit de deksel. (weer niet aandrukken, je verliest alleen maar smaak
  7. Laat ze weer 3 minuten grillen.
  8. Voor medium-rare ben je nu klaar, well-done: leg ze nog 2 minuten op het indirecte gedeelte met de deksel gesloten. Wil je een cheese-burger of bacon/cheese-burger: open de deksel dan 1 minuut voor medium-rare en bedek de burger met de kaas en/of de bacon en sluit hem weer. Grill de gesneden broodjes aan de binnenkant kort.
  9. Bouw je hamburger zoals je hem lekker vindt. Besmeer het broodje met sausje(s) naar keuze, leg er een plakje sla op, leg er de burger op, leg er een plakje tomaat op en dek af met het bovenste broodje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees