Tjap tjoi (chinees-indisch groentegerecht met kip)

Tjap tjoi (chinees-indisch groentegerecht met kip)

Smulweb imageSmulweb

Tjap tjoi is een heerlijk Chinees-Indisch groentegerecht met kip. Gecombineerd met ketjap manis, bamboescheuten, uien en knoflook. Wordt geserveerd met gekookte rijst om de smaken perfect te laten samenkomen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Bamboe scheuten
  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tjap tjoi (chinees-indisch groentegerecht met kip) op tafel.

  1. Breng het water aan de kook met de kipfilet en het kippenbouillonblokje. Temper daarna de vlam en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen, draai af en toe de kipfilet om. Zet het daarna van het vuur en laat de kipfilet in de kippenbouillon rusten.
  2. Was de groenten en snijd ze in kleine stukjes, behalve de taugé. Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes, snipper de uien en pers de knoflook uit.
  3. Verhit de arachideolie in een wadjan of wok. Fruit de uien onder voortdurend roeren en omscheppen tot ze glazig eruitzien. Roer de knoflook en de djahé erdoor en voeg daarna de groenten toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken.
  4. Voeg de kippenbouillon toe. Snijd het kippenvlees in smalle reepjes of blokjes en voeg deze toe aan de groenten. Laat het geheel onder regelmatig omroeren 5 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Voeg ketjap manis en ve-tsin toe. Maak maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wadjan of wok. Roer het maïzenamengsel door het vocht en laat even de kook erover komen.
  6. Roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook. Strooi de gehakte bladselderij erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Chinees Tjap tjoi