- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tom kha kai op tafel.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze een aantal uur in een scheutje vissaus. Doe de kokosmelk en het water in een pan. Kneus de stengel sereh met de achterkant van het mes en snijd de sereh van 1,5 cm. Voeg de sereh samen met plakjes gember toe aan de pan.
- Scheur vervolgens de blaadjes kaffir limoen in stukken en voeg ook toe aan het mengsel. Laat dit vervolgens 10 á 15 minuten koken. De soep moet na het koken nog wel steeds waterdun zijn, voeg anders extra water toe.
- Voeg na het koken de rode peper toe aan de pan en daarna de oesterzwammen. Laat dit 2 minuten koken. Voeg vervolgens de kip toe en laat het geheel koken tot de kip gaar is. Haal de pan van het vuur.
- Voeg 3 eetlepels vissaus toe aan de soep samen met de basterd- of palmsuiker en het limoensap. Roer goed door en je tom kha kai is klaar.