Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehakt brood ingepakt in spek op tafel.
- Fruit ui, champignons en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen.
- Meng alle ingrediënten behalve ham, mosterd en spek door het gehakt.
- Maak van het gehakt mengsel een rol in de vorm van een brood.
- Leg spekreepjes als een mat op je werktafel en bestrijk de spekreepjes met mosterd.
- Leg plakken ham op het spek en leg het 'gehaktbrood' omgekeerd in het midden van de ham en spek. Vouw daarna de ham/spek laag om het gehakt.
- Keer het gehaktbrood om en steek het vast met saté stokjes.
- Plaats het gehaktbrood op een ingevette bakplaat.
- Bak het gehaktbrood in de oven voor 25-30 minuten bij 220*C tot het gaar en krokant is.
- Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten en snijd het brood in plakken. Serveer warm.