Kokosmakronen

Kokosmakronen

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je heerlijke kokosmakronen, die knapperig zijn van buiten en zijdezacht van binnen. We voegen een vleugje citroen voor een extra kick. Dit koekje is perfect bij een kopje thee of koffie.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Kokosmakronen op tafel.

  1. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom samen met een snufje zout. Meng ondertussen de basterdsuiker, bloem en de geraspte kokos in een aparte kom. Rasp een vierde van de gele schil van de citroen en meng deze samen met de vanillesuiker door de kokosmassa. Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten erdoor tot een egale massa.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en schep kleine hoopjes kokosmassa op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes vervolgens 15 minuten. Laat de kokosmakronen niet te bruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Kokosmakronen