Kipsalade veronique

Kipsalade veronique

Smulweb imageSmulweb

Deze kipsalade veronique is perfect voor een lichte lunch of een zomerse picknick. Geroosterde kipfilet blokjes gecombineerd met druiven, walnoten en een heerlijke dressing van mayonaise, zure room en citroensap.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipsalade veronique op tafel.

  1. Leg de filets met de velkant naar boven op een bakplaat.
  2. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze ruimhartig met zout en peper.
  3. Bak ze 40 minuten in de oven. Als alternatief kunnen ze ook zachtjes in een braad-/koekenpan gebakken worden.
  4. Als je gewone kipfilet hebt en mals, zacht vlees wilt, pocheer de kipfilet dan een half uurtje in kippenbouillon. Laat het afkoelen.
  5. Verwijder de vel en het bot van de filets en snijd het vlees in kleine blokjes.
  6. Doe de kip in een schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  7. Voeg nog 1 1/2 tot 2 theelepels zout en 1 theelepel peper toe.
  8. Mix alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kipsalade