- 200 g Kandijsuiker
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Fryske sukerbole op tafel.
- Verwarm de melk op (handwarm, zeker niet te heet). Los daarin de vanillesuiker, zout, gembersiroop en gist op. Voeg de ei en roomboter toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg alle bloem in één keer toe en kneed zacht en enigszins plakkerig deeg.
- Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
- Rol het deeg uit tot een langwerpige rechthoek op een licht bebloemd aanrecht. Bestrooi het met parelsuiker en kaneel en druk de suiker lichtjes in het deeg.
- Rol het deeg stevig op en plaats het in een beboterde en suikerbestrooide brood- of cakevorm. Laat het deeg nog even rijzen.
- Bestrijk het deeg met losgeklopte ei of room naar wens en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40-50 minuten.