- 75 g Bockbier
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpot van rundvlees uit sussex (ook voor de slowcooker) op tafel.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en wrijf het aan beide zijden dun in met bloem.
- Leg het vlees in een stoofpot of ovenschaal met deksel of in de Slowcooker.
- Pel de ui en snijd deze in grove ringen. Voeg de ui toe aan de stoofpot.
- Giet de port, het bier en de azijn over het vlees. Leg een stuk dubbelgevouwen bakpapier op de stoofpot en leg hier het deksel op.
- Zet de stoofpot in een lauwwarme oven van 140 graden en laat het vlees 3 uur stoven tot het helemaal gaar is. Als je een slowcooker gebruikt, zet deze dan op low en laat het vlees ongeveer 6 uur in de cooker stoven.
- Voeg eventueel een lepeltje honing of suiker toe als de jus te zuur is.
- Serveer het vlees met de heerlijk dikke en bruine jus.