Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade

Smulweb imageSmulweb

Voor een echte choco-liefhebber: Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade. De cake is lekker smeuïg met een gevlekte kleur vanwege de cacao. Vanille en amaretto zorgen voor een heerlijke smaak. Hopelijk heb je nog een stukje over voor later!

60 min bereiden

dessert

15 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade-vanille cake met stukjes chocolade op tafel.

  1. Vet de cakevorm in en bestrooi deze met paneermeel.
  2. Roer de boter met de suiker en vanillesuiker zacht en lichtgeel. Voeg een voor een de eieren toe.
  3. Zeef het bloem en roer dit en een mespunt zout er doorheen. Klop alles goed door.
  4. Doe iets minder dan de helft van het cakebeslag in de vorm.
  5. Zeef het cacaopoeder en roer dit samen met de gehakte chocolade door de rest van het cakebeslag. Roer hier de rum of amaretto door.
  6. Zet de cake in het midden van de koude oven. Zet de oventemperatuur op 160°C.
  7. Bak de cake in plm. 1 uur en 15 minuten gaar.
  8. Prik even met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake