Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Bananenbrood met pecan

Bananenbrood met pecan

smulweb badge smulweb

Ultieme verleiding: bananenbrood met pecan! Een smeuïge, klassieke cake met gepureerde bananen, rozijnen, yoghurt en gegrilde pecannoten. De perfecte balans tussen zoet en hartig! Bakken maar!

60 min bereiden ontbijt 8 personen

(1)

Ingrediënten

  • 100 g Roomboter
  • 175 g Basterdsuiker
  • 2 Scharreleieren M
  • 200 g Zelfrijzend bakmeel
  • 4 Bananen
  • 85 g Alpro Mild & Creamy Naturel met Kokosnoot
  • 2.5 g Backin Bakpoeder
  • 5 g Nootmuskaat
  • 125 g Rozijnen
  • 75 g Pecannoten
  • 30 g Abrikozenjam

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Bananenbrood met pecan op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Vet de bakvorm in met Flora Plant en bestrooi met bloem.
  3. Meng Flora Plant met suiker tot het luchtig is.
  4. Meng de eieren in een kom en voeg geleidelijk toe aan het Flora Plant mengsel.
  5. Pureer de 2 rijpe bananen tot een gladde massa.
  6. Meng yoghurt met gepureerde bananen en voeg deze toe aan Flora Plant mengsel.
  7. Voeg bloem, bakpoeder, nootmuskaat, rozijnen en de geroosterde noten toe en meng het voorzichtig tot een egaal beslag.
  8. Doe het beslag in de ingevette bakvorm.
  9. Snijd de banaan in de lengte doormidden.
  10. Voeg de banaan bovenop het beslag toe, met de gesneden kant naar boven.
  11. Bak 55-60 minuten in een voorverwarmde oven.
  12. Test de gaarheid door een spies in het midden te steken.
  13. Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de bakvorm.
  14. Bestrijk de bovenkant met jam terwijl de cake nog warm is.
  15. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem serveert.