- 400 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Lasagne met champignons en knoflookgarnalen en op tafel.
- Snijd de champignons in plakjes. Smelt 1 el boter in een koekenpan en stoof de champignons met peper en zout voor 5 minuten terwijl je roert.
- Snijd de tomaten in fijne plakjes.
- Maak eerst de saus: smelt 4 el boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even staan op het vuur en leng al roerend aan met de visbouillon tot een lichtgebonden saus. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Giet een fijn laagje saus in de ovenschaal en leg er 1 lasagnevel op. Bestrijk met pestosaus en verdeel er de helft van de tomatenschijfjes over. Bestrooi met geraspte mozzarella.
- Leg opnieuw 1 laagje lasagnevellen in de schaal, bestrijk met pestosaus en bedek met champignons. Overgiet met saus en bedek met een derde laag lasagnevellen.
- Bestrijk de lasagne nog eens met pesto, verdeel er de garnalen over en overgiet met de saus.
- Bedek met een vierde laag lasagne. Bestrijk met pesto en bedek met de rest van de tomaten en een beetje mozzarella.
- Sluit af met een vijfde laag lasagne en de rest van de witte saus. Bestrooi met de rest van de kaas.
- Zet de ovenschaal in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.