- 0.25 tl Wijnsteenzuur
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mascarpone maken op tafel.
- Verwarm de room au bain-marie tot 85 °C.
- Los ¼ theelepeltje wijnsteenzuur op in 2 eetlepels water.
- Roer het opgeloste wijnsteenzuur in de hete room
- goed roeren. Het zou bijna onmiddellijk moeten beginnen in te dikken. Handhaaf de 85 °C gedurende vijf minuten, zo nu en dan roeren.
- Zet het vervolgens 12 uur lang in de koelkast, in de roestvrij stalen binnenpot (of schep het over in een schone plastic container met deksel). De wei zou zich in die tijd enigszins moeten scheiden.
- Doe het dan in een steriele zakdoek, en hang deze boven een kom. Dan 24 uur in de koelkast om de wei er uit te laten vloeien.
- Breng de mascarpone over naar een kleinere luchtdichte container, bewaar in de koelkast, gebruik binnen een week of twee.