- 200 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige kippensoep met balletjes op tafel.
- Pel de ui. Schil 1 wortel en was hem. Snijd beide grof. Breng de kip, de ui en de wortel samen met ca. 1 tl zout, de bouillonblokjes en 2 l water aan de kook. Laat het ca. 45 min. koken.
- Schil 3-4 wortels, was ze en snijd ze in schijfjes. Was de bloemkool en de broccoli en verdeel in roosjes.
- Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Giet de bouillon door een zeef, vang hem op en breng ca. 1/4 l aan de kook. Smoor hierin ca. 5 min. de wortels, bloemkool en broccoli. Neem de groenten uit de pan.
- Verhit de olie in een grote pan. Druk de worst uit het vel en draai er balletjes van. Bak de balletjes aan in de olie en neem ze uit de pan.
- Verhit boter in het braadvet. Bak de bloem kort mee. Roer de bouillon erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ca. 5 min. koken.
- Voeg de schoongemaakte cantharellen toe en laat nog 5 min. koken. Roer de crème fraîche erdoorheen en breng de soep op smaak.
- Snijd het vlees van de botten en de huid en snijd het klein. Voeg het vlees, samen met de groenten en de balletjes toe aan de soep.