Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bbq speklapjes in pittig-zoete marinade op tafel.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook en de gesnipperde ui op een laag vuur. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Meng in een maatbeker 50 ml water met de honing en de azijn. Voeg dit mengsel toe aan het mengsel van de tomaat, de ui en de knoflook. Breng deze marinade nu op smaak met de tabasco, een snufje zout en de worcestersaus.
- Laat vervolgens de marinade goed afkoelen. Zodra deze koud is, laat de speklappen minstens een half uur in de marinade liggen, zodat de marinade goed kan intrekken.
- Uiteindelijk bereidingswijze op de barbecue: rooster de speklapjes in ongeveer 10 minuten gaar op een hete barbecue. Eventueel kunnen de speklapjes op een stuk aluminiumfolie worden geroosterd, zodat de barbecue geen vlam kan vatten door het weglekkende vet uit de speklapjes.