- 1500 ml Water
- 4 Kloewakpit
- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rawon (javaanse rundvleessoep) op tafel.
- Laat een dag van tevoren de 4 kloewekpitten in wat warm water weken en snijd ze heel fijn.
- Hak de uien, kloewekpitten, knoflook, ketoembar, sereh poeder, koenjit, laos en trassi fijn en fruit dit in de zonnebloemolie.
- Snijd het rundvlees in blokjes en bak dit mee in het ui-kruidenmengsel, de boemboe.
- Breng in een ruime pan 1½ liter water met stengel citroengras aan de kook. Voeg de boemboe toe aan het kokende water, doe er zout en de djeroek poeroet bij en laat alles zachtjes gaarkoken.
- Voeg het kloewek-weekvocht bij de bouillon. Voeg het sap van de halve citroen aan de rundvleessoep toe en laat het geheel 2 uur zachtjes sudderen.
- Verwijder de blaadjes djeroek poeroet en voeg zout toe.