Rawon (javaanse rundvleessoep)

Rawon (javaanse rundvleessoep)

Smulweb imageSmulweb

Rawon is een runderbouillon uit de Javaanse keuken die opvallend zwart is door de kloewekpitten. De soep is heerlijk kruidig, op smaak gebracht met onder andere laos en djeroek poeroet. Voor een intense maaltijd die je lang bijblijft.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 4 Kloewakpit
  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rawon (javaanse rundvleessoep) op tafel.

  1. Laat een dag van tevoren de 4 kloewekpitten in wat warm water weken en snijd ze heel fijn.
  2. Hak de uien, kloewekpitten, knoflook, ketoembar, sereh poeder, koenjit, laos en trassi fijn en fruit dit in de zonnebloemolie.
  3. Snijd het rundvlees in blokjes en bak dit mee in het ui-kruidenmengsel, de boemboe.
  4. Breng in een ruime pan 1½ liter water met stengel citroengras aan de kook. Voeg de boemboe toe aan het kokende water, doe er zout en de djeroek poeroet bij en laat alles zachtjes gaarkoken.
  5. Voeg het kloewek-weekvocht bij de bouillon. Voeg het sap van de halve citroen aan de rundvleessoep toe en laat het geheel 2 uur zachtjes sudderen.
  6. Verwijder de blaadjes djeroek poeroet en voeg zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep