Red velvet cake

Red velvet cake

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze heerlijke Red Velvet Cake. Een zachte en rijke cacao-gebak, met roomkaasglazuur en een vleugje vanille. Zonder twijfel een perfecte keuze voor een verjaardag, of gewoon als zoete traktatie voor thuis.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Rode kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Red velvet cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout.
  3. Klop de boter in een andere kom, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en luchtig is.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en voeg daarna het vanille extract toe. Meng goed.
  5. Meng in een andere kom de karnemelk met de rode kleurstof.
  6. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde karnemelk toe. Eindig met de bloem.
  7. Meng in weer een andere kom de azijn en de bakpoeder, laat het "fizzen" en voeg vervolgens toe aan het taartmengsel. Roer alles goed door elkaar.
  8. Vul de taartvorm met het mengsel en bak de taart gedurende 60 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of deze gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker blijft kleven, is de taart klaar.
  9. Laat na het bakken de taart 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm vervolgens.
  10. Laat de taart nog een dagje rusten voordat je hem gaat decoreren.
  11. De frosting: mix de slagroom tot slagroom in een kom.
  12. Mix in een andere kom de mascarpone, suiker en vanille extract.
  13. Spatel het mascarponemengsel voorzichtig door de slagroom en laat het mengsel 2 uur opstijven in de koelkast.
  14. Snijd de taart in lagen en vul deze met het mengsel. Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de frosting en strooi er wat kokos over.
  15. Zet de taart in de koelkast tot gebruik. Voeg voor extra smaak eventueel een laagje frambozen toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart