- 330 ml grimbergen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Grimbergen bierbrood op tafel.
- Meng gist, suiker en boter met het bier en wacht totdat de gist is opgelost, ongeveer 10 minuten.
- Meng het meel met het zout.
- Meng de natte en droge ingrediënten totdat er een deeg wordt gevormd. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten op een oppervlak bestrooid met meel.
- Plaats het deeg in een grote ingevette kom en laat 1 tot 2 uur rijzen, het deeg moet verdubbelen in grootte.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het licht, laat het daarna een paar minuten rusten.
- Vorm het deeg in de gewenste vorm. Leg het op een stuk bakpapier en laat het opnieuw rijzen tot tweemaal zijn grootte in 1 tot 2 uur. Stop bij het vormen van het deeg de randen onder het deeg om het brood een beetje strak te trekken. Dek het af.
- Leg het deeg op een bakplaat. Snijd de bovenkant een paar keer in en bestuif met wat meel.
- Zet het brood in een voorverwarmde oven van 230 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten, totdat de korst goudbruin is. Laat het brood afkoelen.