- 1.5 g Chilibonen in tomatensaus
- 1 el Water
- 1 el Shaohsing rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chili kip met cashew noten op tafel.
- Hak de kip in blokjes, verwijder de scherpe stekels van de Sichuan pepers, snijd de bosuitjes schuin in plakjes en hak de rawits in kleine ringetjes.
- Vul een kommetje met 1 TL maizena en 1 EL water. Mix het goed door elkaar en meng de kip er doorheen. Bestrooi het geheel met een halve TL 5 spices poeder. Zet een ander kommetje klaar met de lichte soja saus en de rijstewijn alvast door elkaar gemixt.
- Kook alvast de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet een wok op hoog vuur met 2 EL arachide olie. Wok de chilibonen pasta, de stukjes rawit en de Sichuan pepers een halve minuut mee. Doe dan de kip in de wok en gooi na een halve minuut de lichte soja saus en rijstewijn in de wok erbij. Wok dit geheel enkele minuten mee totdat de kip bijna gaar is.
- Voeg op het laatst de lente-uitjes en de cashewnoten toe en wok nog een minuutje mee. Draai het vuur dan laag.
- Wok de eiermie nog een minuutje mee op laag vuur.