Broccoli-spruitjes soep met kaas croutons

Broccoli-spruitjes soep met kaas croutons

Smulweb imageSmulweb

Deze broccoli-spruitjes soep met kaas croutons is perfect om heerlijk te genieten op een koude dag. Een perfecte mix van spruitjes en broccoli zorgen voor een unieke smaak. De kaascroutons maken deze soep extra lekker.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Broccoli-spruitjes soep met kaas croutons op tafel.

  1. Was de spruitjes en haal de buitenste laag eraf. Snijd ze in stukjes.
  2. Was de broccoli en snijd de stam en harde kontjes eraf. Houd de roosjes en een klein gedeelte van de stam over.
  3. Snijd de uien in stukjes en de knoflook in hele kleine stukjes.
  4. Gooi wat olijfolie in een grote soeppan. Wacht tot het warm is en fruit de ui en knoflook tot ze glanzend zijn.
  5. Gooi de broccoli erbij en bak het aan tot het een felgroene kleur heeft.
  6. Kook ondertussen water voor de bouillon en gebruik ongeveer 2/3 bouillonblokjes. Kijk op de verpakking hoeveel liter er per blokje gebruikt moet worden.
  7. Gooi de spruitjes erbij en bak het aan tot het een iets fellere kleur heeft en een beetje gaar is.
  8. Gooi de bouillon bij de groenten en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten koken.
  9. Pureer de groenten in de bouillon met de staafmixer (deeghaken) en voeg naar smaak tijm, zout, peper, en een beetje groentezout toe.
  10. Meng een beetje crème fraîche bij de soep voor een romigere smaak.
  11. Kaascroutons: Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de korstjes van (het liefst witte) boterhammen en snijd het brood in blokjes. Plaats de blokjes op een ovenplaat en rasp wat jonge kaas erover. Plaats de croutons in de oven en laat het staan tot de kaas goed gesmolten is. Laat de kaas afkoelen en hard worden en klaar zijn de croutons.
  12. Schep de soep in kommen en voeg de croutons toe. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Brood Croutons