Krokant gebakken groenterosti met tzaziki

Krokant gebakken groenterosti met tzaziki

Smulweb imageSmulweb

Krokant gebakken groenterosti met tzatziki, een feestje op je bord. Geraspte aardappel en zorgvuldig geraspelde wortelen worden in de juiste verhouding vakkundig gemengd tot heerlijk krokante rosti. Op smaak gebracht met rozemarijn, knoflook, ui en champignons. Geserveerd met een smaakvolle tzatziki van komkommer, kwark, knoflook en fijngesneden bosui.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Krokant gebakken groenterosti met tzaziki op tafel.

  1. Borstel aardappels goed af onder stromend water en kook ze in een ruime pan met water of in een met plastic folie afgedekte schaal in de magnetron. Laat de aardappels half gaar worden en wacht daarna even totdat deze iets zijn afgekoeld.
  2. Schrap de wortel schoon en rasp deze. Snipper de ui superfijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in superkleine stukjes. Pluk de rozemarijn en eventuele andere verse kruiden uit de eigen tuin.
  3. Rasp de aardappels en meng de groenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en roer als laatste het ei erdoorheen.
  4. Bak kleine bolletjes goudbruin in een koekenpan met een beetje olie. Druk ze iets plat en draai voorzichtig om.
  5. Snijd of rasp de komkommers fijn. Voeg hieraan toe kwark, knoflook en een snufje zout en peper. Meng er fijngesneden bosui door en laat de smaken even op elkaar inwerken zodat je een echte tzatziki krijgt.
  6. Serveer de rösti met de tzatziki en voeg eventueel een handje slamelange toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees