Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje

Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek bijgerecht dat simpel te maken is, toch net even anders. Halve stronken witlof met een saus van room, blauwe kaas en walnoten. Geserveerd in kleine pannetjes en 'afgebakken' in de oven.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Magere spekreepjes kalkoen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlof met spek en blauwaderkaas geserveerd in pannetje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant uit.
  3. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend in 5 minuten beetgaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Verdeel de witlof met de spekjes over 4 ovenpannetjes. Bestrooi met de kaas.
  5. Zet de pannetjes (zonder deksel) 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met de walnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Witlof Speklap