- 4 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spruitjes gratin met spek room en amandelen op tafel.
- Verwarm de oven op 200*C of Gas stand 6.1. Plaats de spruitjes in een pan met kokend gezouten water en kook ze 4 à 5 minuten, tot ze bijna maar niet helemaal gaar zijn. Laat ze goed uitlekken, iets afkoelen en snijd ze doormidden.
- Plaats de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes en amandelen toe en bak gedurende 3 à 4 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de spruitjes toe en bak nog eens 2 à 3 minuten, onder voortdurend roeren.
- Voeg de room toe en breng het mengsel aan de kook. Kook het geheel 2 à 4 minuten, totdat de room een rijke saus is geworden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en vet een ovenvaste schaal in.
- Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom en bestrooi het mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de spruitjes.
- Plaats de schaal in de oven en bak gedurende 18-20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de room zichtbaar kookt.
- Haal de schaal uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen voordat je het serveert.