Garides saganaki

Garides saganaki

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Griekse klassieker: Garides saganaki. Een makkelijk en smaakvol gerecht met garnalen, tomatensaus, feta en ouzo. Lekker om in je eentje van te genieten. Maar ook geschikt om te serveren als je gasten hebt.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Garides saganaki op tafel.

  1. Garnalen wassen en uit laten lekken, leg ze op een schaal. Het sap van de halve citroen knijp je uit over de garnalen en die leg je even apart in de koelkast. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snij de uien en de knoflook fijn, deze kun je bij elkaar in een schaaltje apart zetten. Snij de tomaten in kleine blokjes en leg deze ook in een schaal apart. Kruimel de feta fijn tussen je vingers en zet het ook apart in een schaaltje.
  3. Pak een (grote!) koekepan en verhit wat olie om de uien en de knoflook te fruiten. Breek de piripiri pepertjes open en roer het door de uien en knoflook. Als alles een beetje zacht eruit ziet en de uien glazig zijn, roer je de tomaten en de tomatenpuree er door. Dan de peper, het zout, een schepje oregano en thijm en lekker laten pruttelen. Voor extra smaak kun je er een blokje visbouillon in doen.
  4. Laat alles zo'n tien à vijftien minuten pruttelen voor je er met de staafmixer een egale saus van maakt. Roer dan de garnalen erdoor en voeg een flinke lepel ouzo toe (anders een fijne scheut witte wijn). Roer de feta kruimels erdoor en laat het geheel nog tien minuutjes pruttelen. Knip dan het bosje peterselie in kleine snippers en roer het door het mengsel heen.
  5. Met een grote soeplepel schep je een bodem van het mengsel in de ovenvaste schaal. Strooi een dun laagje geraspte kaas over het mengsel. Herhaal dit tot alles van het mengsel in de ovenvaste schaal is.
  6. Strooi een mooie laag kaas over het geheel en laat het dan zo'n 12-15 minuten in de oven staan (waarvan de laatste 5-7 minuten onder de grill).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel