Pasta met kaas-uien-saus

Pasta met kaas-uien-saus

Smulweb imageSmulweb

Pasta met een verrukkelijke kaas-uien-saus is een culinair feestmaal. Pel de uien en snijd ze in flinterdunne ringen, fruit ze en strooi de bloem in de pan. Voeg de slagroom, kaas, zout en peper toe en giet tot slot de uiensaus over de beetgare macaroni in een voorverwarmde schaal.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pasta met kaas-uien-saus op tafel.

  1. Kook de macaroni beetgaar in ruim water waaraan je wat zout en een scheutje olie hebt toegevoegd.
  2. Pel intussen de uien en snijd ze in flinterdunne ringen.
  3. Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de uien toe en laat ze zachtjes fruiten tot ze glazig zijn. Roer ze af en toe om.
  4. Strooi de bloem in de pan en laat de massa 2 min. pruttelen.
  5. Giet er met kleine scheutjes tegelijk de bouillon bij en blijf roeren tot je een klontjesvrije uiensaus hebt verkregen.
  6. Roer de slagroom en de kaas door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Giet de schelpjes macaroni af en doe ze in een voorverwarmde schaal.
  8. Giet de uiensaus erover en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta