Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Koolhydraat arm gehaktbrood op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
- Week het brood in de melk. Rasp de uien op een grove rasp. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, 2 ongekookte eieren, de geraspte ui, de peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan.
- Bekleed met de plakjes katenspek en doe het gehaktbrood over in de ingevette ovenschaal. Bak het gehaktbrood in 1 uur gaar. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten in de ovenschaal rusten. Serveer warm of koud.