Koolhydraat arm gehaktbrood

Koolhydraat arm gehaktbrood

Smulweb imageSmulweb

Dit koolhydraatarm gehaktbrood is gevuld met eieren en ingepakt in katenspek. Het gehakt wordt op smaak gebracht met mosterd, uien, peterselie en mosterdzaad. Bak het gehaktbrood in de oven en serveer vervolgens warm of koud.

10 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Koolhydraat arm gehaktbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Week het brood in de melk. Rasp de uien op een grove rasp. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, 2 ongekookte eieren, de geraspte ui, de peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Vorm vervolgens van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan.
  4. Bekleed met de plakjes katenspek en doe het gehaktbrood over in de ingevette ovenschaal. Bak het gehaktbrood in 1 uur gaar. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten in de ovenschaal rusten. Serveer warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees